Всяка дама желае красив и дълготраен маникюр. Това не е непостижима задача. Както за домашна практика, така и за професионалистите важат няколко лесни правила, които ако спазвате ще можете да имате красив и здрав маникюр. В тази статия ще Ви споделя няколко от най-честите грешки, които всеки в своето начало е допускал, както и правилния начин на работа.

 

Ако сте начинаещи и Ви се случва да идват нови клиенти и буквално маникюра им да не издържа повече от 5дни. То определено трябва да прочетете тези няколко грешки и да разрешите проблема още сега! Същото се отнася и за дамите, които са решили да опитват сами да правят гел лак в домашни условия.

 

Често една от причините гел лакът Ви да пада е некачествен гел лак. Некачественият лак всъщност е напълно възможна причина за провала на маникюрът Ви. Но ако използвате професионални материали и гел лакът Ви продължава да пада? То проблемът идва в самата подготовка на нокътната плочка преди нанасянето на гел лак.

 

Ето на какво трябва да обърнете внимание преди нанасяне на лак:

 

1.Почистване на кутикулата – Кутикулата е фина кожа, която се намира над нокътната плоча и изпълнява защитна роля. Тя лесно може да се нацапа с лак при лакиране и това да доведе до грозен завършек и също така след изпичане на гел лака върху кожичките лесно се повдига и се отлющва от нокътя. Изчистети добре нокътната плочка от кутикулата с помощта на избутвач и масло за премахване на кожички. На всяка нокътна плочка има кутикула, която трябва да се почисти преди нанасяне на лак.

2. Обезмаслете нокътната плочка преди лакиране – Обезмаслителят е една много важна стъпка преди нанасяне на гел лак. Той дехидратира ноктите, Но освен това той дезинфецира нокътната плочка. Нанасяйте обезмаслител преди поставяне на гел лак, за да почистите   нокътната плочка и да предпазите себе си или клиентите си от развитие на гъбички и други бактерии.

3. Задължително ползване на блок пила преди обезмаслител – Блок пилата служи за заглаждане на нокътната плоча. Това помага нокътят да стане равен и при нанасяне на гел лак да няма неравности или вдлъбнатини.

4. Поставяне на прекалено много гел лак – Ако гел лакът Ви не е достатъчно качествен много често се случва той да не е добре покривен, затова Вие слагате по-голямо количество, за да наваксате. Това, обаче може да Ви създаде проблем, тъй като голямото количество лак се разлива и отива по кожичките, което трудно се чисти и маникюрът не е красив. Освен че не е красив отново ще се получи ефекта с наддигане на гела след време. Винаги нанасяйте два тънки слоя, за да няма разливания.

5.  Липса на опора на работещата Ви ръка – Ръката, с която лакирате винаги трябва да има опора. Тази опора можете да намирате в ръката на клиента, масата или Вашата собствена ръка. Опората е нужна, за да няма треперещи ръце и да нацапате себе си или клиента с лак.

6. Не белете гел лака си, когато видите, че той е за смяна- Беленето на гел лака е вреден и примамлив навик на всички нас, но това е изключително вредно за ноктите ни. Гел лакът е твърдо залепен за нокътя и с ръчното отлющтване сваляте освен гел лака и горния слой на собствената Ви нокътната плочка, също  и увреждате свободния край на ноктите. Ако виждате, че ноктите Ви са за смяна побързайте и запишете час за маникюр или си закупете течност за сваляне на гел лак и в домашни условия безопасно свалете гел лака си. Препоръчваме да се насочите към професионалист в свалянето на гел лака Ви, тъй като можете много сериозно да повредите ноктите си!

7. Не разклащайте шишето с гел лак преди употреба – Много практикуващи маникюристки ще Ви посъветват да разклащате шишето, за да смесите или разредите съдържанието по-добре. Истината е, че при такова разклащане се поличават балончета, които при нанасяне и изпичане на гел лака остават като дупки върху маникюра Ви. Ако все пак решите да разклатите шишето използвайте гел лака след 15мин върху ноктите Ви или върху ноктите на клиентите Ви

8. Запечатвайте свободния край на ноктите – Запечатвайте свободния край на ноктите, тъй като  обикновено лакът започва да се отлющва от свободния край към основата и тази простичка процедура възпрепятства този процес. Маникюр, при който ноктите са със запечатън свободен край издържат много по-дълго време!

 

Важно е да използвате качествени продукти. Определено с професионални материали ефектът е различен, но не бързайте да изхвърляте гел лаковете, които имате! Разгледайте тези основи стъпки и вижте дали всичко, което правите е по правилния начин!