Menu
Your Cart

Инструменти и пили

Производител: SNB
Златистите абразивни ленти с две различни грубости са залепени за стик, изработен от дърво...
1.20 лв.
Производител: SNB
Пила за естествени нокти със закачлив дизайн на слънчица..
3.50 лв.
Производител: SNB
Тънка и фина розова пила за естествени нокти...
1.20 лв.
Производител: SNB
Абразивните плоскости с две различни грубости са залепени за стик, изработен от дърво...
1.20 лв.
Производител: SNB
Фина пила за естествени нокти и красив дизайн с орнаменти...
3.00 лв.
Производител: SNB
Удобна ножица за намаляване дължината на ноктите...
9.90 лв.
Производител: SNB
острие: дъга, извито навътре \nматериал: инокс \nразмер: 8 см..
16.00 лв.
Пила 240-240 черна с орнаменти, широка
Най-продаван
Производител: SNB
Широка и удобна пила за естествени нокти с подходяща грубост и красив дизайн...
3.00 лв.
Производител: SNB
Практически вечна, тази пила за естествени нокти бързо ще се превърне в любим инструмент за маникюр у дома...
11.00 лв.
Показани 1 от 12 | 94 (8 Страници)

Подготовката на нокътната плочка с правилните инструменти и пили е също толкова важна, колкото и материала, който ще нанесете след това. Ако не сте подготвили ноктите, то колкото и да е качествен материала, той може да не издържи и бързо да Ви падне гел лака. Това е така, тъй като много често под гел лака остават прах, неравности и кожички, които надигат материала и позволяват на въздуха да влезе вътре. С течение на времето гел лака все повече се отделя от нокътната плочка и пада.

Качествените инструменти и пили ще Ви помогнат да подготвите ноктите бързо и лесно. С добра пила не е нужно да търкате много, тъй като те имат хубаво покритие и лесно извършват дейността, която искате. Инструментите са разнообразни, затова е добре да тествате кой инструмент ще Ви бъде най-удобен и ще Ви върши работа.

 

Инструменти и пили за маникюр

При маникюра се използват различни инструменти и пили, които помагат за подготовката, оформянето и поддържането на ноктите. Инструментите и пилите, използвани при маникюра, имат различни функции и се използват за различни етапи при процеса по направата на маникюр.

 

Качеството на инструментите и пилите ще Ви помогнат за:

 • Ефективността и прецизността - Качествените инструменти и пили се отличават с по-добра изработка и острие, което гарантира по-ефективно и прецизно извършване на маникюр. Те могат да постигнат желания резултат без усилия и повторни движения;
 • Здравето и безопасността - Качествените инструменти и пили са проектирани да бъдат безопасни за употреба. Те минимизират риска от наранявания, раздразнения или инфекции. Когато използвате некачествени инструменти, като пили с груби повърхности или некачествени повърхнини, съществува риск от неравномерно оформяне на ноктите, препилване или увреждане на нокътната плоча;
 • Дълготрайността - Качествените инструменти и пили са изработени от по-издръжливи материали, което гарантира тяхната дълготрайност и устойчивост на износване. Това означава, че те ще продължат да Ви служат дълго време, без да загубят своята функционалност или качество.
 • Професионални резултати - Качествените инструменти и пили се използват от професионални маникюристи. Те ще Ви позволят да постигнете по-професионални и висококачествени резултати при извършване на маникюр.

Винаги е препоръчително да инвестирате в качествени инструменти и пили за маникюр, които ще Ви осигурят безопасност, ефективност и дълготрайност в процеса на грижа за ноктите и ръцете.

 

Инструменти за маникюр

Инструментите за маникюр са изключително важни и всеки уважаващ себе си майстор трябва да има качествени такива.

 

Основно инструментите за маникюр ще Ви помогнат за:

 • Отстраняване и повдигане на кутикулата – Кутикулите са кожичките, които се намират над нокътното легло. Те задължително трябва да се отстраняват, за да може гел лакът да издържи по-дълго. Повдигането се случва, чрез избутвач, който повдига кутикула, за да може по-лесно да се отстрани с ножички или клещи;
 • Отрязване на ноктите – Нокторезачката е важна част от живота на всеки човек. Хубаво е тя да бъде с добре оформени резци, за да отрязва по-лесно. Препоръчваме да използвате различни нокторезачки за ръце и краката;
 • Инструменти при ноктопластика.

 

Видове инструменти в помощ при маникюр

Инструментите ще Ви помогнат за по-издръжлив маникюр. В нашия сайт ще откриете много и различни видове инструменти. Изборът какъв да изберете е изцяло Ваш. Основно инструментите са клещи, ножички и избутвачи.

 

Клещи за изрязване на кожички

Клещите се използват, за да изрежете кожичките. При захвата на клещи трябва да внимавате къде поставяте палеца, той трябва да е отгоре и да държи самите клещи. Внимавайте до къде режете кожичките, за да не порежете себе си или клиент.

 

Ножички за изрязване на кожички

Ножичките за изрязване на кожички са малки остри инструменти, които лесно отстраняват излишната кожа. Захвата тук е доста по-различен от този при клещите. Дали да работите с ножички или клещи зависи от това как сте се научили и кое Ви е удобно.

 

Видове избутвачи

Избутвачите се използват, за да повдигнат и разлепят кожата, която трябва да се отстрани от ноктите преди лакиране. Обикновено инструментът представлява с два края – единия разлепва, а другия край повдига кожата. Избутвачите са метални инструменти, които подлежат на дезинфекция и са за многократна употреба.

 

Съществуват също дървени избутвачи, които се ползват за еднократна употреба. Обикновено начинаещите използват дървени избутвачи, тъй като са по-евтини и по-безопасни.

 

Пили за маникюр

Пилите за маникюр се използват, за да се оформят добре ноктите преди нанасяне на гел лак или каквото и да е покритие.

 

Пила за маникюр ще Ви бъде нужна при:

 • Оформяне на естествени нокти;
 • Скъсяване на естествени нокти;
 • Оформяне и скъсяване на изкуствени нокти;
 • Полиране на нокътна плочка;
 • Изпилване при ноктопластика.

 

Разнообразието от пили е огромно, като те се различават по своя грит, предназначение и дизайн.

 

Пили за педикюр

При педикюр се използват по-различни пили от тези за маникюр. Основно пили ще Ви бъдат необходими, за да оформите ноктите на краката, за да ги полирате, а най-вече да отстраните мъртва кожа от краката.

 

Пилите за педикюр обикновено са по-груби от тези за маникюр. Добре е да използвате различни пили за краката и ръце без значение дали правите само Вашите крака и ръце.

Видове пили

Когато работим върху естествени нокти имаме пили за естествени нокти, които са много по-фини и с тях лесно се работи. Те не нараняват естествения нокът, а съвсем леко го заглаждат. Съществуват по-груби пили, които се използват за изградени нокти и нокти, върху които има покритие.

 

Пилите за маникюр се различават по грубостта на повърхността им, която се нарича грит. По-високата стойност грит означава по-груба повърхност на пилата, докато по-ниската стойност грит означава по-фина повърхност.

 

Основно пилите се различават по следните видове според грубостта:

 

 • Груби пили (грит 80-100) - Тези пили имат най-груба повърхност и се използват за бързо съкращаване на дължината на ноктите и премахване на излишния материал;
 • Средни пили (грит 150-180) - Това са пили със средна грубост на повърхността. Използват се за оформяне и изглаждане на ноктите, след като са били съкратени с по-груба пила.
 • Фини пили (грит 240-400) - Тези пили имат по-фина повърхност и се използват за изравняване и финално оформяне на ноктите. Те помагат да се постигне гладък и естествен вид на ноктите.

 

Защо да изберете инструменти и пили от нашия онлайн магазин?

При нас ще откриете голяма разнообразие от инструменти и пили, които ще Ви помогнат да създадете перфектен маникюр. Качеството е съществено важно, затова Ви препоръчваме да изберете производител, който ще Ви гарантира отлични резултати. Ние сме точно такива и гарантираме само най-доброто качество на пазара.

Инструменти и пили